FoodLab: co-creatie van mens en natuur

Good Food Soul Food Whole Food is een doorlopend onderzoek naar voeding in de ruimste zin des woords.

 

Good Food

Vitaal, vol leven en levensschenkend.
Wat voedt ons lichaam en de aarde?
Hoe zijn deze verbonden?
Wat kan ik bijdragen aan levenskracht en vitaliteit van lichaam en aarde?

 

Soul Food

Waarnemen als instrument
De relatie tussen en werking van lucht, water, aarde en vuur in mens en aarde
Hoe kun je je eigen instrument scholen zodat je optimaal kan bijdragen?

 

Whole Food

Mens en aarde
Een geheel
Zijn
Hoe kunnen wij met de natuur samenwerken t.d.v. wat is?

 

levend denken

Goed onderzoek start bij waarnemen en manier van denken. als je de natuur bestudeert, dan zie je dat een plant een proces vertoont waarop we een levende manier van denken kunnen baseren:

 

Voeding of Vulling?

Goed onderzoek start bij waarnemen!
Op Herberg Boschoord vond op 24, 25 & 26 juni 2019 in de bossen van de Lage Vuursche een nieuw onderzoek plaats: Voeding of Vulling?

In ons FoodLab dook het OnderzoeksTeam van ca. 10 kunstenaars in het thema Voeding of Vulling? om te ontdekken hoe zij kunnen bijdragen aan goede voeding voor mens en planeet in de ruimste zin van het woord. Drie dagen lang verzamelde het OnderzoeksTeam ter plekke waarnemingen.
Wat voedt mens en aarde wezenlijk?
Wat geeft rust, energie, plezier, beweging, evenwicht en inspiratie?

Herberg Boschoord was a.h.w. de ‘kookpan’; de alchemistische pot waar alle verzamelde ingrediënten uit het onderzoek bijeen gebracht werden. Het bracht ons, opnieuw, in het aan-wezig-zijn.

Het praktisch onderzoek werd afgerond door de bevindingen en nieuwe inzichten in woord, beeld, beweging, klank en/of kleur weer te geven. Het werd gedeeld met het publiek. Naast een zinnenprikkelende Maaltijd, bestaande uit koude gazpacho van komkommer en munt, gevulde kippetjes, fritatta van snijbiet, groene kruidensalade uit de tuin van Eijkenstijn en vlierbloesem sorbet ijs met rood fruit toe, was er een levende Expositie van ons FoodLab, een smakelijk en muzikaal ErvaringsLab in het bos, op het terrein en in het huis. Geserveerd door het OnderzoeksTeam en Marianne Aerts van herberg Boschoord. Al met al een Voedend Hoofdgerecht op 26 juni 2019, 18 - 21 uur

Nieuwsgierig? Meer informatie? :
FoodLab, Marjolein Baars: info@tinyhero.nl en
Locatie, Marianne Aerts: info@herbergboschoord.nl

Kunstproject GFSFWF

In 2017 vond op BD bedrijf De Zonnegaard Eten met Fi & Marieke plaats in de Kassen.

Vanuit de vraag 'Hoe krijgen we de aarde weer op orde?' onderzocht Fi in haar KasLab op alchemistische wijze hoe de wetmatigheden van lucht, water, aarde en vuur in mens en aarde elkaar beïnvloeden.
Tegelijkertijd onderzocht Marieke in haar FoodKas hoe deze wetmatigheden op mens en voeding in werken.
Ook de bezoekers creërden en onderzochten mee en werden uitgenodigd haar/zijn eigen antwoord op de vraag 'Hoe krijgen we de aarde weer op orde?' te vinden om er in eigen omgeving mee aan de slag te gaan.