Why be narrow-minded,

why cut ourselves off from any of these rich heritages when… we have the freedom to make the most of the best in all techniques? There are no prohibitions against it. All it takes is a little wisdom, imagination and courageous experimentation. - Michael Chekhov

The Chekhov Lab

The Chekhov Lab is een theatraal onderzoeks lab.
Iedere vraag of obstakel in het vakgebied of in het sociale of maatschappelijke veld kan een reden zijn om gericht onderzoek om uit te zoeken hoe met die specifieke vraag of obstakel om te gaan en de werkzame fenomenen te ontdekken.

Aangezien onze samenleving steeds vaker een beroep doet op het intellect, wetenschappelijk bewijs en verbale rationalisaties, is er een toenemende behoefte aan ervaring, betrokkenheid, beleving en informatie over hoe iets werkt.
Om persoonlijke beperkingen te overstijgen, worden we uitgedaagd om manieren te vinden om onze wereld(beeld)en te openen, begrip en liefde te ontwikkelen voor andere gezichtspunten, en nieuwe mogelijkheden te vinden.
In The Chekhov Lab gebruiken we de MCat om dit te doen.

The Chekhov Lab 25 november 2020

The Chekhov Lab nodigt je uit om op 25 november 2020 van 10-13 uur te komen onderzoeken. Hoe kan de Michael Chekhov acteertechniek bijdragen aan het helder maken én transformeren van 'root causes' (grondoorzaken, fundamentele oorzaken) van vraagstukken? Hoe bouw je een manier van (samen)werken, trainen, creëren en leren op, waarin de waarneming, de realiteit, de context, en het geheel steeds wordt meegenomen en 'niet weten', ontstaan en onzekerheid een plek hebben.
Wil je meedoen aan het Chekhov Lab en bijdragen?
Geef je op voor 18 november 2020 via info@tinyhero.nl.

Sign of the Times Chekhov Lab

The Chekhov Lab gaat wereldwijd op 9 juli 2020 om 16.00 uur via zoom(CEST). Het onderwerp is Transformatie, Sign of the Times en Hoe kunnen we bijdragen?
Wil je meedoen aan het wereldwijde Chekhov Lab en bijdragen?
Geef je op voor 4 juli 2020 via info@tinyhero.nl.

 

voorbeelden van onderzoek

'You cannot keep bumping your head against reality and saying it is not there.'
Michael Chekhov

* Hoe kan ik als ensemble werken om fundamentale verandering teweeg te brengen?
* Hoe kan ik de tekenen des tijds / the signs of the time lezen en leeromgevingen creeren in het dagelijkse leven?
* Hoe kan clownerie de ontwikkeling/het onderzoek vaneen scene, stuk of karakter ondersteunen en verrijken?
* Indien 'grotesk' het uitgangspunt is geworden in communicatie, welke theatrale antwoorden zijn dan mogelijk om, met humor, bewustzijn en waarheid te wekken?
* Hoe kan ik de MCat inzetten, wanneer deelnemers op voorhand al sceptisch zijn?
* Hoe kan ik communiceren met mijn vader met dementie, wanneer hij woorden en betekenissen niet langer begrijpt?

Onderzoeksbijeenkomsten kunnen aangevraagd worden. Duur kan variëren van 1 uur tot een of meerdere dagdelen gedurende een werkproces.
Voor meer informatie, neem contact op met Marjolein Baars: +31.6.26366462 of info@tinyhero.nl